Suo siellä, vetelä….

Todella ärsyyntynyt

Ei tuollaisella kuulapäämittarilla paljon uutta tietoa voi pesuhuoneesta saada.Toki kapasitiivinen on parempi kuin resistiivinen (kylppärissä).
Kuivalla seinällä on kuivaa ja lattiakaivon vieressä märkää, sen tietää ilman mittariakin!
Ja tuollainen pintakosteusmittailu, mikäli ei osaa tehdä sitä oikein ja oikeaan aikaan ei anna oikeita tuloksia !
Esimerkiksi kylpyhuoneen pitää olla käyttämättä mielellään muutamia päiviä- viikko ennen kuin mennään tekemään hätäisiä johtopäätöksiä. Pisara vettä pinnalla ei ole vielä vesivahinko !

Kuulapäämittari antaa todella herkästi aivan vääränlaisia tuloksia mm, omat sormet jos on väärässä paikassa, laitteen asento mitattavaan pintaan on väärässä kulmassa. Aloitetaan mittaamaan välittömästi tultua mitattavaan kohteeseen antamatta koneen olla mitattavassa paikassa vähintään tunnin jotta mm kojeen lämpötila on sama kuin kohteessa.
Tyhmästi tehdyillä ja kotiinpäin tulkituilla kosteus- ja homemittauksilla on saatu ja saadaan edelleen paljon pahaa aikaan. Ehjiä rakennuksia puretaan tai myydään pilkkahintaan.
Isoja julkisia rakennuksia puretaan sen takia että joku sairastaa kroonista nuhaa tms. allergiaa.
Näin keväällä saatetaan unohtaa esim, katu-ja siitepöly kokonaan.

Tähän kosteus ja home vouhotukseen tarvittais nyt jonkinlainen ”aikalisä” . Oikeasti !

Varsinkin rakennus firmojen omat mittaajat tuntuvat löytävän kosteutta ja hometta etenkin isoista julkisista rakennuksista ja taas pukkaa kunnon keikkaa! No näin laman aikana täytyy jotain hommia keksiä.

Hyvää hommaa kun kukaan ei kyseenalaista tutkimuksia !!!

Tarviskohan palata eläkkeeltä ja aloittaa tekemään OIKEASTI puolueettomia mittauksia?

Ei mulla muuta, nyt

 

3 kommenttia artikkeliin “Suo siellä, vetelä….”
 1. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Kiinteistön myyjän kannattaisi ennen kauppojen tekoa pyytää ostajalta selvitys nykyisestä terveydentilasta.
  Muunmuassa kannattaisi erityishuomiota kiinnittää seikkaan sairastaako ostajat nk.”erityisherkkyyttä”

  Tässä linkissä on kertomus siitä kuinka edellinen omistaja asu talossaan n 40 vuotta lapsineen , eikä ollut mitään ongelmia: http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005225683.html
  Mutta kun uusi omistaja tuli ja hieman purki ja korjaili rakenteita, niin jo 4 vuoden asumisen jälkeen alkoikin oireita tulla.
  Sitten kutsuttiin paikalle liuta omaanpussiinsa pelaavia ”asiantuntijoita” jotka antoivat toinen toistaan suurempia arvioita siitä mitä pitää tehdä ja kuinka paljon se maksaa ja oikeus uskoo näitä omanfirmansa edustajia tuostavaan, selvittämättä heidän taustojaan ja sitä kenelle ne urakat onkaan aiottu tehtäväksi..

  Jumankekka, siis viiskytluvulla rakennettiin taloja niin kuin rakennettiin, pitäisi oikeusoppineiden se tajuta, silloin ei ollut patomuoveja, muovit kun olivat lähinna kuttaperkkaa tai nitroselluloosaa.

  50 luvulla oli pikkusen hankalaa saada muitakaan rakennustarvikkeita, naulojakaan ei oikein tahtonut tuolloin saada, vaan kaikki naulat piti ottaa purku- tai palaneista taloista ja oikoa, maaöljypohjaisesta piestäkin , eli bitumista oli pula, koska se oli tuontikamaa ja kansa maksoi sotakorvauksia joten tuonti oli minimissään, joten käytettiin sitä mitä’ oli , kun piti saada vesieristeet tehdyksi.
  50 luvulla ei ollut painekyllästettyjä, eikä kuumakäsiteltyjä puutavaroitakaan.
  Styroksitkin tuli markkinoille vasta 60 luvulla, silloin 50 luvulla käytettiin eristämiseen, sahanjauhoja, kutterilastua ja tojalevyä, joka on tehty lastuvillasta ja sementistä. Joillain paikkakunnilla saatettiin käyttää eristeinä jopa hiilimurskaa, jota jäi jäljelle vetureiden tendereihin, kun koksit oli poltettu veturin kattiloissa. mm. mun mummolassa oli talon lattioiden alle laitettu ko kamaa, kun sahanjauhoista oli ollut pulaa.
  Turvettakin on käytetty, eristämiseen ja jopa joissain tapauksissa aaltopahvia.

  Tää lainsäätäjien käsitys asioista on mennyt aivan hullutteluksi jo alkumetreillä Eihän nää nykyiset nuoret kossit jotka lakeja laatii uusiksi, tiedä historiasta mitään kun ovat vain politiikkaa opiskelleet.

  . Olis tässä asiassa joku tolkku olla voinut, eihän lähes 70 vuotiaalle talolle voi mitenkään antaa ikuista takuuta, kun ei niitä nykyisille muovi-lasivilla ”hönnille”kään voi antaa…

  Tekisi mieli sanoa pari tod. rumaa sanaa, ja sanonkin: ###¤/¤¤#¤&&¤¤##/¤¤#¤¤¤¤¤#

 2. avatar Kari Aaltonen sanoo:

  Tervehdys Kuningasjätkä

  Olen kanssasi samaa mieltä mainitsemistasi asioista, en jaksa ymmärtää miksi vanhoja hyviä ja toimivia asioita mennään pilaamaan ”väärin korjaamalla”. Entisessä elämässä tuli kaikenlaista mokailua nähtyä juuri näiden märkäkorvien takia, jotka eivät pysty ymmärtämään mitä on esimerkiksi maalaisjärjen käyttö ?
  Kaikki tehdään nykyään mahdollisimman monimutkaiseksi ja suurin osa ainoastaan euron kuvat silmissä vilkkuen,eikä välttämättä ollenkaan toimivaksi. Kivaltahan ne asiat tietenkin näyttää joidenkin ruusunpunaisten virtuaalilasien läpi katsottuna ja tänä päivänä valitettavasti näin toimitaan yhä useammin. Tavallisella ihmisellä ei tunnu olevan siinä byrokratian ja säädösten viidakossa minkäänlaista sanan sijaa, joka hemmetin asiaan tarvitaan joku päällikkö ja sille oma päällikkö jne. Sitten,kun näitä ”mestareita” on työmaat täynnä kypärät kolisten ja jokainen yrittää päteä omalla jutullaan, niin ei siitä mitään tule. Kaikilla on vain se oma lompakko lähin. Hävetkää !!! Ja nyt itse olen tietyn syyn (sairauden) vuoksi poissa aktiivisesta työelämästä joten ei tarvitse sen puolesta kuvia kumarrella joten…jatkan toisena ajankohtana lisää. Aivan varmasti.
  Mutta tosiaan, näistä risaksi korjatuista asioista saa lukea päivittäin, eikä asiat paremmiksi enään koskaan muutu tämän muovi/ digikulttuurin aikakaudella.
  Ehdotus, jokainen kansalainen pitäisi määrätä joka vuosi kuukauden mittaisen some ynms, asioista paastoon ja lähettää luonnon rauhaan miettimään asioita ilman hälinää. Korkeintaan Aku Ankkaa lukien ja heinä hampaiden välissä makoillen.

 3. avatar kuningasjätkä sanoo:

  Niin pitäisi kyllä, panna asuntokauppalakikin turkin hihaan ja n*ssia uudelleen.

  Kun mitenkään ei mahdu kaaliin sellainen asia että yli 40vuotta vanhalle talolleen myyjä joutuu antamaan 10 vuodenkin takuun, jos sattuu löytymään jotain huomautettavaa ostajalla.
  Sitä niinkuin joutuu löyhässä hirressä roikkumaan tuon ajan eikä uskalla edes rahojaan käytellä kun saattaa joutua palauttamaan kauppahinnan ostajalle takaisin, niinkuin kävi tässä taannoin sille seitenkymppiselle.

  Tosin jos mä olisin sen seitenkymppisen pöksyissä, niin mä antaisin vaateiden mennä ulosottoon jolloin vouti tekisi ottoja pikkuriikkisestä eläkkeestä, jonka jälkeen ne rahat voisi hakea takaisin toimeentulotukena valtion /kelan kassasta, eli siis valtio maksaisikin suurimman osan perittävästä velasta.

  Mutta kaikkein hupaisinta oli yhdessä tapauksessa juttu, kun talossa sattui vesivahinko, kun putkir*nkkarit olivat vaihdelleet hanoja ja lämpsäyttivät kertalaakista tulovesijohdon venttiilin selälleen, niin että paineisku halkaisi yhden 50 vuotta vanhan putken seinän sisällä. Siellä se sitten aikansa kun oli tiputellut ensin, halkesi kunnolla ja vettä valui sinne tänne… Se kun pitäisi muistaa että vanhassa talossa on vanhat putketkin, jos taloa ei ole peruskorjattu koskaan.
  Ja suomessahan on näitä peruskorjaamattomia taloja pilvinpimein.
  Ja miksi on,?
  Siksi kun se korjaaminen on niin kallista puuhaa ja lupaviidakko niin kamala, ettei mielellään lähde kukaan siihen rumbaan, kun ei tuo kansalaisten tulokehityskään ole pysynyt hintojen perässä lähietäisyydellä.
  Sitäpaitsi peruskorjattaessa talon arvo nousee ja siitä arvonnoususta joutuu maksamaan lisää taksvärkkimaksua kunnalle(kiinteistövero)

  Yhdessä toisessa paikassa oli talo tehty 60 luvun loppupuolella, kellarikerroksen maanpaineseinät oli ulkopuolelta vesieristetty piellä. ja salaojaputket olivat betoniputkea samoin tarkistuskaivotkin.
  Rakennusfirman nuorehko (35v) tarkastaja selitteli että olis alunperin pitänyt laittaa patomuovit seinää vasten ja muoviset salaojat sekä tarkistuskaivot, ja että rakennettaessa oli tehty paljon rakennusvirheitä.
  ja 80 luvulla kun kellariin oli tehty lisähuoneita, oli betoniseinää eristetty styroxilla joka oli kääritty muovikalvon sisään. Sillä menetelmällä tuli kuulemma liikaa kastepisteitä kun vesihöyryt tiivistyivät muovin pintaan. Olisi kuulemma pitänyt käyttää Finfoam levyä..(vaan eikös se finfoamkin ole muovia, vieläpä aika tiivistä sekin)
  Niin varmaan olisikin, jos sitä Finfoam levyä olis ollut myytävänä 80 luvulla, mutta kun se tuli markkinoille vasta 90 luvun puolessa välissä, ja se 80 luvun styrox oli sen verran höttöä kamaa että veti vettäkin kuin pesusieni.
  Eikä silloin 60 luvulla ollut patomuoveja tai muovisia putkiakaan kaupan missään, ja jos jotain muoviputkia olikin ei niitä saanut maan alle laittaa. Viemäritkin tehtiin tuolloin joko valurautaputkista tai betoniputkista.

  Mutta mistäs nää helkatin nuoret inssit sitä tietäisi kun ovat syntyneetkin vasta 90 luvun loppupuolella..

  Siinä hommassa muuten talonomistaja teki turhaa työtä ja kalliilla rahalla. Se mökki kun oli tasaisella savimaalla (ent.peltoa) ja aikoinaan kun mökki oli tehty oli sen kellarirakenteet tiiviin saven ympäröimät joten salaojissa virtasi vai se pieni määrä vettä mitä savessa nyt yleensäkään virtaa.
  Mutta nyt kun kaivoivat salaojat auki ja laittoivat uudet putket ja maanpintaan asti ulottuvan sepeli täytön putkien päälle, niin nyt ei sitten savipeltoon kaivettu ja kivillä täytetty salaojan imeytyspesä vedäkkään kaikkea vettä mikä salaojien kautta tontilta keväisin valuu.. Niin nythän ne sitten ne seinät ja lattiat vasta märät onkin, ei auta edes ne finfoumitkaan.

  Niin että kannattipa taaskin kuunnella rakennusfirman insinöörien ohjeita….

css.php