Riihikuivaa

Siellä sitä ”viisaat” miehet painii pääjumppa humppaa kuinka saataisiin taas leikattua ?

Kuntien tehtäviä on, yllätys, yllätys tarkoitus karsia taas vaihteeksi miljardilla eurolla. Leikkaaminen etenee kuitenkin niin nihkeästi, että miljardin täytteeksi on keksittävä vielä lisää karsittavaa, joten ryhdyttiin etsimään myös muualta julkiselta sektorilta leikattavaa. Mihin mahtaa arpa osua tällä kerralla ? Toimeentulotuki, koulutus vai eläkkeet?

Sipilä kertoi toimittajille riihen alkaessa, että ammatillisen koulutuksen uudistus käsitellään valtioneuvoston istunnossa tänään puoliltapäivin. Ylen saaman tiedon mukaan perussuomalaiset olisi asettanut ammatillisen koulutuksen uudistamisen ehdoksi sen, että ruotsin kielen vapaaehtoisuuskokeilun laajuus tyydyttää puoluetta. Kysymykseen ruotsi-kiistan ratkaisusta Sipilä tuumasi, että monista asioista on sovittu.

Kiukuttelun aiheen on luonnollisesti raha,  Sipilän mukaan taloudellista liikkumavaraa on vähän ja rahakirstunvartijan Orpon Petterin mukaan ei ollenkaan. Työllisyystoimet ja syrjäytymisen estäminen vaatisivat tottakai rahallisia panostuksia. No joo.

Mutta miten mahtaa käydä Ranskan vaaleissa ?

Ehdokkailla on melkoisen suuret erot mm, suhtautumisessa maahanmuuttoon ja EU:n tulevaisuuteen.

”Macaroon el Spagettos” on EU-myönteinen ja ajaa integraation syventämistä erityisesti raha- ja finanssipolitiikassa. Macron kannattaa avointa suvaitsevaa maahanmuuttopolitiikka ja kertoo olevansa Saksan liittokansleri Angela Merkelin fani.

Le Pen onkin aivan eri linjoilla. Hän haluaa EU-jäsenyydestä kansanäänestyksen, eurosta eroon ja tiukat rajat maahanmuutolle. Osat hänen ohjelmaansa ovat myös avoimen syrjiviä, vaatien esimerkiksi islaminuskon rajoittamista Ranskassa ja valikoivaa maahanmuuttopolitiikkaa. Le Pen haluaa asettaa ranskalaiset etusijalle asuntoja, työpaikkoja ja sosiaaliturvaa jaettaessa.

Mutta kevät etenee, järvet sulaa vauhdilla ja aurinko paistaa. Mikäs tässä ollessa, kunhan ”herrat linnassa” tekevät järkeviä päätöksiä kansan hyväksi, hieman epäilen kyllä. Oli miten oli, menkää ihmiset ulos ja nauttikaa Suomen sinivalkoisesta keväästä. Suosittelen kaikille ja jos tunnette vanhempia tai liikuntarajoitteisia ihmisiä jotka eivät yksin kykene ulkoilemaan, menkää ja auttakaa heitä, kerkiätte kyllä sinne terassille myöhemminkin.

Ei mulla muuta, nyt

Kommentointi on suljettu.

css.php