Arki vihdoinkin.

Hiukan taas jotain ihmettelen ja kummastelen. Pitää pohtia mikä siinä oikein on, pääsiäinen, joulu, juhannus, kissan nimipäivä jne, tekosyy ? Missä lukee jotta aina, kun on joku pyhä ynms, suomalaiselle iskee hirvittävä jano ja pitää sännätä lähimpään alkoholiliikkeeseen. Innokkaimmat alan harrastajat säntäävät useita kertoja vuodessa etelä naapuriimme Viroon ja sitten sieltä rahdataan lasisia laulukirjoja täysiä pakettiautollisia, kova on jano. Ja moni suunnittelee kaikki vapaat ja lomat kuinka nyt on aikaa olla oikein vaikka viikko, tai jotkut jopa koko kuukauden pikkupöhnässä. No juu,ei pysty siihen kyllä, pääsiäisenä yhtenä iltana hiukan tuli otettua ja tietäähän sen seuraavan päivän, mistään ei tule mitään.

Tässä välillä tulee luettua ja koitettua muistaa ja ymmärtääkin kaikenlaisia lakiasioita, on tullut tankattua niin hallintolakia kuin kuntalakiakin. Melko kuivahkoa tekstiä ja silti kuitenkin varsin mielenkiintoista, moni asia valjennut aivan uudella tasolla ja saanut erilaisen merkityksen. Samalla saa jonkinlaisen erikoisen tyydytyksen tunteen, päähän siis, omituinen sanoisinko ”vallantunne”, kun tietää jotain lisää. Tulee jonkinlainen tahtotila tietää lisää näistä asioista.

Mutta mitäs tässä muuta ? No pääsiäisestä päästy ja jonkinlainen piinaviikko se vissiin joillekin on. Nyt tänään alkoi taas kerran oma henkilökohtainen ”helvetti” viikko. Eli pitkä ja ajatuksia herättävä viikko edessä, tänään aamulla siis tiedä kuinkahan mones kerta lienee, verikokeissa. Huomenna aamulla koko ukko kuvataan taas kokonaan, sisäisesti siis ja katsotaan onko osaset pysyneet aisoissa ilman minkään muuttumatta. Ja ”helvetti” viikko siitä syystä, että joutuu viikon odottelemaan jotta pääsee tohtorin juttusille ja kuulee tuomionsa. Ei ollenkaan mukavaa odottelua siis.

Mutta nyt kaikki ulos, aurinko paistaa linnut laulelee, ohuesti viilee keli mutta vaatetta riittävästi ylle ja menoksi siis. Menkää vaikka bongailemaan puluja, torille kahville tai ihan mitä vaan mutta ulos vaikka vaan hetkeksi sekin tekee ihan hyvää itsekullekin

Ei mulla muuta, nyt

 

Kommentointi on suljettu.

css.php