Lopullinen valinta edessä ?

No ei sentään siinä mielessä, vaan ne vaalit tulevana sunnuntaina. On ehdokasta monenlaista laidasta toiseen, osa hyvä jotta voidaan numeroiden perusteella aikuiseksi laskea ja toisessa päässä on ikääkin ja sitä oletettua iän tuomaa viisautta. Mutta kuinka mahtaa olla, onko kumpikaan hyvä juttu, nuoruus tai iän tuoma usko jotta olisi sitä kokemusta tarjolla.

En itse olisi silloin juuri ja juuri hiekkalaatikkoiän ohittaneena lähtenyt tähän hommaan mukaan, ei perhana. Mistään mitään silloin vielä oikeasti tiennyt, ei ollut omaa elämää sillä tavalla vielä tullut elettyä. Ei ollut lapsista vielä tietoakaan saati sitten kokemusta lähteä sanomaan tai päättämään kuinka silloin kuuluu elää ja olla. Itsekkin aivan kakara vielä silloin.Miten voisi siis lähteä neuvomaan elämässä aikuisia ihmisiä ? Ei tiedetä huolista eikä murheista muuta kuin sen mitä äiti tai isi on kertonut. Miten lapsi voi olla mukana päättämässä isoja juttuja, kun ei olla välttämättä edes itse vielä koskaan perunoita tarvinnut keittää, eikä raha-asioista tiedetä juuri muuta kuin mitä energiajuomatölkki maksaa. Ei ole tarvinnut vielä pohtia millä asunto laina maksetaan.

Tai se toinen ääripää, ikää alkaa olla, ei ehkä nähdä eikä kuulla tai muisteta asioita ihan oikein. No siitä ei ihan vielä kokemusta ole tietenkään. Sivusta seuranneena ja kauhiasti hämmästelleenä, hetkin kovin kauhistellut. Näkemiseen voin hieman jo sanoakkin vaikka ei vielä 50 rikki ole mennyt mutta jo muutaman vuoden joutunut käyttämään kaksiteholaseja, kun ei vaan nää. Kuulossa sillein ei ole sanomista mutta on sen verran jotta vuosien aikana on se kouliintunut melko valikoivaksi. Ja pitää myöntää, että jo vain olen kiinnittänyt huomion jotta joskus meinaa nyt jo unohtua jotain asioita hetkittäin. Mutta sekin ihmisen pitää myöntää, kun ei enään välttämättä kannata olla aktiivisesti mukana, pitää kuitenkin jossakin vaiheessa antaa tilaa nuoremmille. Se pitää ihmisen koittaa myöskin myöntää, kun aika on eikä jaksa ja nauttia olemisestaan.

Joten miettikää tarkoin kenelle äänenne annatte, joskus on vaan pakko tunteiden sijaan kuunnella järkeä ja käyttää järkeä. Tunteilemalla ei välttämättä tule toivottua tulosta, vaikka kuinka kivalta tuntuisikin paukutella henkseleitä jotta -”ajatteles just toi meidän tyttö/poika oppi vasta potalta pois ja nyt se on ehdokkaana.”

Näitä pohdiskellen.

Ei mulla muuta, nyt

PS, 192 Kari Aaltonen

Kommentointi on suljettu.

css.php